|
  • МОВА САЙТУ

People Who Lost Their Light

Description

Артур Солецький — художник родом з Вінниці. Випускник кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв. Митець працює з різними медіа: малярство, мала скульптурна пластика, інсталяція, відеоарт. Публікується у фахових наукових виданнях України та бере участь у міжнародних і національних наукових конференціях. Учасник групових і персональних виставок, пленерів, резиденцій та фестивалів в Україні, Польщі, Німеччині, Італії, Швейцарії, США, Австрії, Франції. Як куратор працював з виставками для Національного музею українського декоративного мистецтва у Києві, Музею скла, «PM Gallery» та «Галереї ЛНАМ» у Львові. 

Від автора: «Картина “People who lost their light” є втіленням болю, втрат і надії, яка згасла через обставини, що перевернули життя. Центральний образ людини з розпростертими крилами символізує прагнення до свободи, політ і мрії, що залишилися нездійсненими. Проте ця постать лежить безсило, символізуючи втрату енергії та внутрішнього світла, яке колись вело вперед.

Комп’ютери, які розкидані по землі, символізують інформаційне перевантаження та безглузду погоню за даними, що не приносять внутрішнього зростання. Вони нагадують про розгубленість і відчуття марності у світі, який з кожним днем стає більш технократичним і віддаленим від людяності.

Фігура внизу, яка пише фразу “Ні знань, ні волі, і біль і злість в єдинім полі”, підкреслює безвихідь і втрату внутрішнього вогню. Це символ тих, хто відчуває свою нікчемність перед великим світом, що продовжує рухатися вперед, не зважаючи на людські трагедії.

Літаки й ракети на небі — це нагадування про війну та руйнування, які виривають світло з душі, залишаючи тільки порожнечу. Картина звертається до тих, хто пережив втрати й відчув, як світло їхнього життя згасло через обставини, що перевищують людські можливості.»



More information

We are always open to new knowledge about our collections and regularly update our website. If this article contains inaccurate information or other errors, what do you think should be improved or changed? Зв’яжіться з нами tech@ciamercury.com.

EXPLORE RELATED ITEMS

en_USEN