|
  • МОВА САЙТУ

Support

Description

Артур Солецький — художник родом з Вінниці. Випускник кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв. Митець працює з різними медіа: малярство, мала скульптурна пластика, інсталяція, відеоарт. Публікується у фахових наукових виданнях України та бере участь у міжнародних і національних наукових конференціях. Учасник групових і персональних виставок, пленерів, резиденцій та фестивалів в Україні, Польщі, Німеччині, Італії, Швейцарії, США, Австрії, Франції. Як куратор працював з виставками для Національного музею українського декоративного мистецтва у Києві, Музею скла, «PM Gallery» та «Галереї ЛНАМ» у Львові. 

Від автора: «Картина “Support” пронизує глибинні емоції, що торкаються теми взаємодопомоги й жертовності. Центральна фігура з простягнутою рукою символізує людину, яка тримає на собі тягар не лише своїх випробувань, але й відповідальність за тих, хто поруч. Червоні постаті, що підіймаються знизу, уособлюють тих, хто шукає підтримки, тягнеться до допомоги, але водночас самі є частиною цього складного процесу.

Червоні лінії, що тягнуться до фігури зверху, символізують зв’язок, який водночас є і тягарем, і благословенням. Вони ніби нагадують, що будь-яка підтримка вимагає певної жертви й часто залишає сліди на тих, хто допомагає. Центральний персонаж отримує біль, але продовжує тримати руку витягнутою як жест підтримки, що ніколи не припиняється, навіть якщо це завдає рани.»





More information

We are always open to new knowledge about our collections and regularly update our website. If this article contains inaccurate information or other errors, what do you think should be improved or changed? Зв’яжіться з нами tech@ciamercury.com.

EXPLORE RELATED ITEMS

en_USEN