|
  • МОВА САЙТУ

День

Description

Сергій Дробишевський — митець родом з Одеської області. Художню освіту Сергій здобув у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі монументальної скульптури та продовжує поглиблювати знання у технології скульптури й сучасних матеріалах. Митець працює з графікою та скульптурою у стилі реалізму, протиставляє класичне мистецтво сучасному абстрактному авангарду. Основна тема мистецького дослідження: людина та різноманітні прояви її емоційності, емпатія глядача до обʼєктів мистецтва. 

Від автора: «Скульптура юнака з зухвалою посмішкою в процесі сечовипускання. Фігура розвернута спиною до глядача з напівоберненим обличчям. Символізує юнацький максималізм, безкарність і непереборне бажання робити те, що заманеться “тут і зараз”. У роботі поняття “день” розкривається в аналогії до юнацького періоду розвитку чоловіка: фізично сформований та недалекоглядний. Демонстративна моральна безкарність і самовпевненість як засіб самовираження — основний емоційний підтекст роботи. 

Підставка виконана з листового металу знятого зі старих речевих шаф робітників заводу, на території якого знаходиться майстерня. підставка так само не тонована — лише грубо шліфована для виявлення металічного блиску і водночас часткового збереження старої радянської фарби.»



More information

We are always open to new knowledge about our collections and regularly update our website. If this article contains inaccurate information or other errors, what do you think should be improved or changed? Зв’яжіться з нами tech@ciamercury.com.

EXPLORE RELATED ITEMS

en_USEN