|
  • МОВА САЙТУ

Політ на орбіту

Опис

Микола Трегуб – український живописець, нонконформіст, яскравий представник київського андеграунду 1970-х рр. Головна проблематика його творів – осмислення буття людини в тривожних умовах. Крім того, художник пропагував ідею свободи самовираження, пошуку власних образів.

“Політ на орбіту” – присвята М. Трегуба епосі космонавтики і технологічних досягнень. З одного боку, художник захоплюється цим, з іншого – говорить про про руйнівну силу радянської машини, яка відірвана від світу духовності. Вона знеособлена, бачить лише цілі і не зупиниться, поки не досягне їх. Кольори твору тривожні. Композиція нагадує агітплакати. Влада і її ідеологія чавлять людей, стирають їхню особистість, забороняють волевиявлення. Це те, в опозиції до чого був художник. Тому “Політ на орбіту” можна також читати як бажання втекти від меркантильності буття. 

Детальна інформація

Ми завжди відкриті до нових знань про наші колекції та постійно оновлюємо вебсайт. Якщо цей запис містить неточну інформацію або інші недоліки, які на вашу думку, слід покращити чи змінити? Зв’яжіться з нами tech@ciamercury.com.

ДОСЛІДЖУЙТЕ ПОВ'ЯЗАНІ ОБ'ЄКТИ

ukUK