|
  • МОВА САЙТУ

Ранок

Опис

Сергій Дробишевський — митець родом з Одеської області. Художню освіту Сергій здобув у Львівській національній академії мистецтв на кафедрі монументальної скульптури та продовжує поглиблювати знання у технології скульптури й сучасних матеріалах. Митець працює з графікою та скульптурою у стилі реалізму, протиставляє класичне мистецтво сучасному абстрактному авангарду. Основна тема мистецького дослідження: людина та різноманітні прояви її емоційності, емпатія глядача до обʼєктів мистецтва. 

Від автора: «Біла фігура дівчинки з піднятою у привітальному жесті рукою на сталевій підставці. Символізує собою ранок, початок відкриття життя. Білий колір зазначає чистоту поглядів і спрямувань. Динамічний жест і відкритий рот підкреслюють енергійність і динаміку ранкової пори. Скульптура виконана з поліефірної смоли зі скловолокном та мармуровим пилом. Фігура не тонована й уся її гладка напівматова поверхня вкрита шпаклівкою різних відтінків білого. Така неоднорідність забарвлення підкреслює трудомісткість гладкої виведеної форми, створює гру відтінків. 

Підставка виконана з листового металу знятого зі старих шаф робітників заводу, на території якого знаходиться майстерня. Підставка так само не тонована — лише грубо шліфована для оприявлення металічного блиску і водночас часткового збереження старої радянської фарби.»

 

Детальна інформація

Ми завжди відкриті до нових знань про наші колекції та постійно оновлюємо вебсайт. Якщо цей запис містить неточну інформацію або інші недоліки, які на вашу думку, слід покращити чи змінити? Зв’яжіться з нами tech@ciamercury.com.

ДОСЛІДЖУЙТЕ ПОВ'ЯЗАНІ ОБ'ЄКТИ

ukUK